Identifikace retenčních objemů na území města Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je posoudit, jestli je možné v zájmovém území využít nově plánované příčné stavby jako hráze suché nádrže a navázat na ně další protipovodňové prvky. Dále potom navrhnout a nadimenzovat nátokové a výtokové objekty, aby co nejefektivněji snižovaly průtok v korytě řeky Svratky při kulminaci povodně. Poslední část práce je věnována vyhodnocení ekonomické efektivity realizovaných opatření. Součástí práce jsou hydrotechnické výpočty nátokového a výtokového objektu, které jsou provedeny pomocí programu HEC-RAS a technické výkresy stavebních objektů.
The aim of the diploma thesis is to assess whether it is possible to use a newly planned transverse structures as a polder dam in the area of interest and to connect other flood protection elements. Furthermore, to design and dimension inflow and outflow objects to reduce the flow in the Svratka river as effectively as possible during the culmination of the flood. The last part of the work is devoted to the evaluation of the economic efficiency of the implemented measures. Part of the work are hydrotechnical calculations of the inlet and outlet object, which are performed using the program HEC-RAS and technical drawings of buildings.
Description
Citation
MAN, R. Identifikace retenčních objemů na území města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Veselý, CSc. - místopředseda, Ing. Lubomír Petrula - tajemník, doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - člen, Ing. Petr Holomek - člen, Ing. David Duchan, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce student odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci obhajoby byly položeny studentovi následující dotazy: - Jak byly získány batygrafické křivky pro navrhovanou nádrž? - Kde lze získat digitální model terénu? - Jak byla získána dolní okrajová podmínka pro hydrodynamický model? - Byl provedený model kalibrován? - Jaké byly zvoleny koeficienty pro přepad v softwaru HEC-RAS? - Jaká byla vypočtena doba plnění a prázdnění nádrže a jaké byly výsledné hodnoty? - Byla v řešeném území i ČOV? - Jakým způsobem byl řešen odtok z nádrže? - Jakým způsobem je nutné řešit hutnění zásypu u betonové konstrukce? Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO