Přestavba křižovatky silnic I/54 x II/498 x III/05417 ve Slavkově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace rekonstrukce křižovatky v rámci studie. Předmětná křižovatka se nachází v obci Slavkov, ve zlínském kraji, kde se protínají komunikace I/54, II/498 a III/05417. Cílem návrhu je vytvoření přehledného průsečíku trojice komunikací různých kategorií a zajištění bezpečného a plynulého dopravního proudu, stejně jako zvýšení komfortu chodců a uživatelů hromadné dopravy. Práce zpracovává základní návrh 2 variant, přičemž vybírá variantu usměrnění stávající průsečné křižovatky jako nejvhodnější, která je zpracována podrobně v rámci průvodní zprávy a výkresové dokumentace.
The diploma thesis is dealing with design of junction reconstruction in the framework of anurbanistic study. The junction is located in Slavkov village, Zlín region, where the I/54, II/498 and III/05417 roads intersect each other. The aim of the project is to design well-arranged intersection of three different types of roads and create safe, comfortable and pedestrian friendly crossroad. There are two basic versions. The modification of junction was elected as the most suitable version, which is designed and specified by technical report and drawings.
Description
Citation
KUBÍK, T. Přestavba křižovatky silnic I/54 x II/498 x III/05417 ve Slavkově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Ondřej Burian - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
Defence
V prezentaci student představil dopravněinženýrský podklad, ze kterého vycházel a dvě varianty řešení - okružní a průsečnou křižovatku. Varianty představil včetně podélných profilů. Na závěr zhodnotil přínos nového řešení. Otázky oponenta byly zodpovězeny a odpovědi byly diskutovány s komisí. Otázky komise: - Vlečné křivky u varianty okružní křižovatky - odpověděl. - Trativod uložený do betonového lože - odpověděl s nedostatky. - Infiltrační postřik na KCS - student si uvědomil chybu. - Rozdíl mezi ŠDa a ŠDb - student odpověděl s dopomocí. Student byl upozorněn na absenci typu asfaltu v popisu skladby vozovky. Dále byl upozorněn na problémy užití dlažby na pojížděním prstenci OK.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO