Analýza a optimalizace cyklistické dopravy na území města Bohumín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou stávajícího stavu a návrhem zlepšení cyklistického parkování v části města Bohumína. Práce se také zabývá hodnocením kritických úseků cyklistické dopravy v Bohumíně. Navrhuje optimalizaci stávajícího stavu, případně úplnou změnu stávajících opatření. Cílem návrhu je zlepšení dopravní situace v místě, např. zvýšení bezpečnosti a komfortu jízdy.
This diplom thesis deals with the analysis of existing state and prorosal to improve bicycle parking in the part of town Bohumín. Thesis also deals with evalution of critical section of cycling traffic in the Bohumín. It propose the optimalization of the existing state, or a complete change of it. The aim of the proposal is to improve the traffic situation in place e.g. to increase safety and driving comfort.
Description
Citation
WEBER, J. Analýza a optimalizace cyklistické dopravy na území města Bohumín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. František Kuda, CSc. - předseda, doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Bc. Jiří Weber během své prezentace s názvem „Analýza a optimalizace cyklistické dopravy na území města Bohumín“ pohovořil o vybrané lokalitě, o lokaci parkování, o počtu parkovacích stání. Následoval návrh náměstí budoucnosti a jeho vizualizace. V závěru shrnul dopady ekonomické, dopravní, sociální a etické. Dále byly položeny otázky oponenta Ing. Michala Radimského, Ph.D.: 1.Jakými pravidly byste se měl řídit při návrhu cyklostojanů/boxu pro kola? Na co byste si měl dát pozor při umisťování v intravilánu? 2. Na ulici Kostelní navrhujete cyklisty v protisměru (cykloobousměrka), která je často (především Policií ČR) považována za nebezpečnou (cyklista není očekáván při vyjíždění vozidla z parkovacího stání apod.). Jaké jsou Vaše argumenty proto, že toto řešení zajistí vyšší bezpečnost něž stávající stav? Student na všechny dotazy bezproblémově odpověděl. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. Proč jste vybral zrovna Bohumín? Existují v Bohumíně studie o cyklodopravě? doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. Parkovací box - jaké jsou její výhody? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. Proč jste vybral zrovna tyto lokality pro umístění cykloboxů? Student na všechny dotazy pohotově odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO