Penzion a kavárna "Na Fügnerce"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá zpracováním projektové dokumentace pro novostavbu Penzionu a kavárny „Na Fügnerce“, včetně požadovaných posudků dle zadání diplomové práce. Jedná se o dva navrhované bloky objektů, třípodlažní částečně podsklepený a dvoupodlažní nepodsklepený, oba tyto objekty jsou vzájemně propojeny ocelovou spojovací lávkou a zastřešeny plochou jednoplášťovou vegetační střechou. Samotný návrh je zajímavý tím, že se pozemky nacházejí v lázeňském městě Poděbrady, a to v samotném srdci tohoto města. Úkolem tedy bylo, nejen osazení do stávající proluky utvořené po demolici rodinných domů, ale také architektonické ztvárnění podoby staveb tak, aby zapadaly do okolní zástavby. V okolí se snoubí architektura funkcionalistických staveb spolu s historismem obytných, případně polyfunkčních staveb, ale i staveb průmyslových a secesních prvků městského mobiliáře. Navrhovaná kapacita objektů je 18 lůžek (v návrhu bylo uvažováno s pobytem osob s omezenou schopností pohybu a orientace), kavárna disponuje 44 místy k sezení a zasedací místnost je navržena pro 22 osob (tento prostor je možné předělit mobilní příčkou). Prostory jsou navrženy vždy se samostatným hygienickým zázemím. Konstrukční systém objektů je navržen jako podélný stěnový se ztužujícím schodišťovým jádrem, nosné zdivo je navrženo primárně z vápenopískových děrovaných bloků. Stropní konstrukce je navržena jako železobetonová monolitická.
The diploma thesis deals with the elaboration of project documentation for the new building Boarding houseand Café "Na Fügnerce", including the required assessments according to the assignment of the diploma thesis. These are two proposed blocks of buildings, a three-storey other basement and a two-storey non-basement, both of which are interconnected by a steel connecting footbridge and a roofed part with a single-skin vegetation roof. The proposal itself is an interesting team because its land is in the spa town of Podebrady, in the very heart of this town. The task was, not only to fit into the current gap formed after the demolition of family houses, but also the architectural design of similar buildings so that they fit into the surrounding buildings. In the surroundings, the architecture of functionalist buildings is combined with the historicism of residential or multifunctional buildings, as well as buildings of industrial and Art Nouveau elements of urban furniture. The proposed capacity of the buildings is 18 beds (the proposal was considered with the stay of people with limited mobility and orientation), the cafe has 44 seats and a meeting room is designed for 22 people (this space can be presented by a mobile partition). The premises are always designed with a separate hygienic background. The construction system of the buildings is designed as a longitudinal wall with a reinforcing staircase core, the load-bearing masonry is designed primarily from sand-lime perforated blocks. The ceiling structure is designed as a reinforced concrete monolithic.
Description
Citation
KAŇKOVÁ, I. Penzion a kavárna "Na Fügnerce" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jindřich Galata - tajemník, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Penzion a kavárna "Na Fügnerce" a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Diskuze nad provozním propojením penzionu a kavárny pomocí mostu - ocelová konstrukce. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO