Bytový dům s polyfunkcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu s polyfunkcí. Jedná se o objekt se čtyřmi nadzemními podlažími a jedním, částečně podzemním, podlažím. V podzemní části se jsou navrženy jednotlivé garáže. Vstup je v prvním nadzemním podlaží, kde jsou také prostory pro obchody a služby. V druhém nadzemním podlaží jsou umístěny kancelářské prostory, ve třetí a čtvrtém podlaží budou bytové jednotky. Střecha nad 4.NP je řešena jako plochá, pro přístup pouze osob provádějící údržbu. Objekt je navržen v podzemní části a v určitých místech nadzemních podlaží z betonu. Nosné zdivo v nadzemních podlažích je z keramických bloků. Nenosné zdivo je tvořeno z keramických bloků nebo sádrokartonovými příčkami. Předsazené a šachtové stěny jsou navrženy ze sádrokartonu. Fasáda je řešená systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou monolitické desky z železobetonu. Střecha je vegetační, plochá.
The aim of the Diploma thesis is elaboration of design documentation for execution of an multifunkcional building.It is a building with four above ground floors and one partly under-ground floor. In the underground floor, individual garages are designed. The entrance is on the first floor, where there are also business premises. Office space is located on the second floor, and flats are placed on the third and fourth floors. The roof above the 4th floor is designed as flat roof. The underground part of the building and some other structures are designed from concrete. The other load-bearing masonry is made of ceramic blocks. The partitions are made of plasterboard or ceramic fittings. The shafts are also made of plasterboard. The ETICS system is used on the facade. The ceiling structures are monolithic reinforced concrete slabs. The roof is made as an extensive green roof.
Description
Citation
SLATINSKÁ, M. Bytový dům s polyfunkcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Petr Hájek, CSc. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka představila svou diplomovou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále studentka odpovídala na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - u venkovních parkovacích ploch chybí odlučovač ropných látek - jaký je zde navržen povrch parkovacích stání - možnosti založení objektu z hlediska výšky hladiny podzemní vody - akustické oddělní hlavní podesty od výtahové šachty - v půdorysu 4NP chybí zábradlí hlavní podesty - v řezech chybí sklon svahování - vhodné doplnit řez přesahující části nad vjezdy do garáže - jak by bylo řešeno v půdorysu napojení balkonu v rohových místech ve styku s betonovým sloupem Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO