Obecní úřad s multifunkčním sálem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavnou úlohou diplomovej práce je návrh budovy obecného úradu s multifunkčnou sálou s takmer nulovou spotrebou energie v katastrálnom území obce Syrovice [761834]. Jedná sa o trojpodlažnú podpivničenú budovu. V suteréne sa nachádza technické zázemie a hromadná garáž. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádza konferenčná miestnosť, multifunkčná sála, kuchyňa, šatňa a hygienické zázemie. V druhom nadzemnom podlaží sú kancelárie, spisovňa, kuchyňa pre zamestnancov a toalety. Zvislý nosný konštrukčný systém budovy je kombinovaný z keramického muriva a železobetónových stĺpov. Obvodové steny sú zateplené minerálnou vlnou a XPS. Stropné konštrukcie a schodisko sú navrhnuté zo železobetónu. Budova je zastrešená zelenými plochými strechami s umiestnenými fotovoltaickými panelmi. Budova je vybavená systémom núteného vetrania so spätným získavaním tepla, podlahovým kúrením a chladením z tepelného čerpadla zem - voda. Budova je tiež vybavená systémom využívania dažďovej vody pre splachovanie toaliet a zavlažovanie.
The main task of the master project is to design a nearly zero energy local council building with multipurpose hall in Syrovice cadastral area. It is a three-storey building with basement. In the basement there are technical facilities and garage. Ground floor includes conference room, multipurpose hall, kitchen, cloak room and toilets. First floor includes offices, archive, staff kitchen and toilets. The building’s vertical load-bearing structures are a combination of ceramic block masonry and reinforced concrete columns. Envelope walls are insulated with mineral wool and XPS. The floor slabs and the staircase are designed from cast-in-place reinforced concrete. The building has flat extensive green roofs with photovoltaics installation. The building is equipped with HVAC system with mechanical ventilation with heat-recovery, floor heating and cooling supplied by a ground-water heat pump. The building is also equipped with rainwater accumulation system supplying rainwater for the toilets and watering.
Description
Citation
ZABÁKOVÁ, L. Obecní úřad s multifunkčním sálem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
Provedla jste výpočet pro návrh počtu parkovacích stání? Provedla jste vlečné křivky pro vyjetí/zajetí vozidel/otočení? Provedla jste pomocí vlečné křivky vozidla šířku rampy vjezdu/výjezdu od/z garáží? Proč máte tak dlouhý vjezd do garáží? Máte rozdělená parkovací stání pro obecní úřad a veřejnost? Z jakého důvodu je navržená rampa do garáže ve sklonu 6,7% celá krytá? Ověřila jste rozhledové poměry připojení komunikace? Kam bude odvodňovací žlab komunikace zaústěn? K čemu slouží přípravna jídel? Máte navrženo výdejní okénko pro výdej potravin? Společná komunikace pro zásobování a veřejnost. Máte navrženu čistící zónu? Okna máte osazena na zdivo s přetaženou TI, kolik Vám vyšel lineární činitel prostupu tepla? Jaký je normový pro pasivní budovy? Jak by se změnil, kdyby byl rám osazen do izolace? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO