Studie propojky dálnic D7 a D8 u Kralup nad Vltavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování studie III. etapy propojky dálnic D7 a D8 v lokalitě Kralupy nad Vltavou. Důvodem pro vybudování komunikace je vysoká intenzita dopravy. Silnice je navržena jako komunikace kategorie S9,5/90. Na trase se nachází dvě mimoúrovňové křižovatky. Každá byla zpracována ve dvou variantách, přičemž jedna byla dále podobněji zpracována.
The subject of this masters thesis is preliminary design of III. phase connector road of D7 and D8 motorways near Kralupy nad Vltavou. The reason for this highway design is high traffic intensity. The highway is designed as a road type S9,5/90. Highway design includes two junctions. Junctions are designed in two variants, only one variant of each junction was finalized to more in-depth detail.
Description
Citation
DIBĎÁK, J. Studie propojky dálnic D7 a D8 u Kralup nad Vltavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Igor Mikolášek - tajemník, Ing. Michaela Venclíková - člen, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Čepil - člen,
Date of acceptance
Defence
Student se představil a začal prezentovat svoji DP. Začal představením stavby a širšími vztahy. DP byla zpracovnána jako reálný projekt ve stupni DUR pro ŘSD. Začal popisovat situaci a napojení na okolní etapy stavby a přilehlou MÚK. Občas se zadrhává a vzpomíná si na další věci, které chtěl říct. V PP ukázal nehvodné rozdělení etav ve výškovém oblouku, které bylo limitující. OK bylo nutné přizpůsobit průjezdu hasičských vozidel. Pokračoval prezentací MÚK Chvatěbury. Dále pokračoval popisem trasy. V PP zdýraznil místa křížení s ropovodem a vlečkou. Pokračoval popisem popisem zbytku trasy s MÚK Kozomín s vedením tělesa na mostním objektu a opěrných stěnách s přilehlými rampami, ukázal i PP.Zdůvodnil návrh ramp z důvodu očekávaných kongescí na OK v důsledku růstu intenzit. Závěrem uvedl, že byly řašeny další přilehlé komunikace, IG sítě atd. Odprezentoval odpovědi na dotazy oponenta a návrh dobře zdůvodnil. Pokračovala diskuse k DP. OK je dle prezentace napojením na průmyslovou zónu, řešil jste nadměry? Bylo uvažováno s vozidlem délky 22 m obalovými křivkami. Dle komise se nejedná se o "normové" nadměrné vozidlo dle metodiky. Diskuse nad řešením OK s ohledem na průjezd hasičů, zda se jedná o vhodné řešení, komise navrhuje průjezd v protisměru (vč. prohození pojížděné části středového ostrůvku) z důvodu rizika přímého průjezdu běžných vozidel. Byly řešeny mezikřižovatkové vzdálenosti? Nejsou splněny, ale MÚK byla řešena na výjimku z důvodu potřeby vyřešení kongescí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO