Vyhledávací studie jihozápadního obchvatu Havlíčkova Brodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se ve formě vyhledávací studie zabývá variantním řešením Jihozápadního obchvatu Havlíčkova Brodu. Práce si dává za úkol najít vhodné varianty napojení silnic I/34 a I/38 obchvatem obce Šmolovy a města Havlíčkův Brod. Návrhová kategorie obchvatu je S 9,5/90. Diplomová práce zahrnuje zpracování dvou variantních řešení - severní a jižní varianty Jihozápadního obchvatu Havlíčkova Brodu. Zároveň se práce zabývá návrhem úprav a přeložek komunikací a stezek dotčených severní variantou JZ obchvatu Havlíčkova Brodu.
The diploma thesis deals with a variant solution of the Southwest Bypass of Havlíčkův Brod in the form of a search study. The work aims to find suitable variants of connecting roads I / 34 and I / 38 by the bypass of the village Šmolovy and the town Havlíčkův Brod. The design category of the bypass is S 9.5 / 90. The diploma thesis includes the elaboration of two variant solutions - the northern and southern variants of the Southwest Bypass of Havlíčkův Brod. At the same time, the work deals with the design of modifications and relocations of roads and paths affected by the northern variant of the SW of the Havlíčkův Brod bypass.
Description
Citation
FISCHER, M. Vyhledávací studie jihozápadního obchvatu Havlíčkova Brodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Ondřej Burian - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil diplomovou práci "Vyhledávací studie jihozápadního obchvatu Havlíčkova Brodu" v úhledné prezentaci. V prezentaci představil dvě variantní řešení v širších stavech a dále je i specifikoval (návrhová kategorie, délka, návrhové parametry, SO, podélný profil, vzorové příčné řezy atd.). Na závěr student srovnal navržené varianty a vyzdvihl jejich výhody a nevýhody a odůvodnil výběr sledované varianty. Prezentaci nad rámec časové dotace po svolení komise doplnil popisem konkrétních úseků. Všech 10 připomínek a komentářů oponenta student dle charakteru okomentoval nebo navrhl, jak by bylo možné je zapracovat. Dotazy komise: Možnost průjezdu OK nadměrnými vozidly - student tuto možnost okomentoval. Otázku na konkrétní řešení neodpověděl. Student byl upozorněn na nedostatky v dokumentaci - malá šířka ostrůvků na větvích OK, absence obratiště na příjezdová komunikace k retenční nádrži (mimo podrobnost studie). Použití modifikovaných vrstev v konstrukci vozovky - student odpověděl. Konstrukce vozovky pojížděného prstence na OK - doporučení komise na užití jiné vrstvy. Etapizace případné výstavby - nebyla v práci řešena. Hmotnice jednotlivých variant - hmotnice byla řešena jen ve vybrané variantě a na základě výpočtu kubatur byl navrhnut zemní val. Preference místních obyvatel - student okomentoval. Ekonomického hodnocení - student byl upozorněn na nedostatečnou podrobnost. Okružní křižovatka na obchvatu, omezení z normy - student okomentoval výběr OK ve své práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO