Studie mimoúrovňové křižovatky silnic I/52 a II/152

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je variantní řešení mimoúrovňové křižovatky silnic I/52 a II/152 u obce Modřice, která leží v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji. V rámci práce byly navrženy celkem čtyři varianty a následně zpracovány formou studie. Cílem návrhu je zlepšení dopravní situace a bezpečnosti provozu, a to z důvodu tvoření front na větvích mimoúrovňové křižovatky při dopravní špičce, což je zapříčiněno silným provozem na silnici II/152.
The subject of the thesis is a variant solution of the interchange of roads I/ 52 and II / 152 near the village of Modřice, which lies in the district of Brno-Country in the South Moravian Region. Within the work, a total of four variants were proposed and subsequently processed in the form of a study. The aim of the proposal is to improve the traffic situation and traffic safety, due to the formation of queues on the ramps of the interchange at rush hour, which is caused by heavy traffic on the road II / 152.
Description
Citation
GLOSOVÁ, V. Studie mimoúrovňové křižovatky silnic I/52 a II/152 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Ondřej Burian - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka ve své prezentaci nejprve nastínila problémy a technické parametry stávajícího stavu. Dále popsala dopravně inženýrské podklady ze kterých vycházela. V prezentaci se dále věnovala technickému řešení 4 navržených variant. V závěru prezentace srovnala výstupy z kapacitního posouzení jednotlivých variant a jednotlivé varianty zhodnotila. Otázky oponenta studentka odpověděla. Otázky komise: Výběr konstrukce vozovky dle TP 170 - odpověděla. Použití postřiků - studentka si uvědomila svoji chybu v práci. Studentka byla upozorněna na absenci typu asfaltu v popisu skladby vozovky a bylo ji doporučeno uvádět únosnost jednotlivých vrstev.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO