Přeložka komunikace II/431 a III/4317 u obce Kojátky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je přeložka komunikací II/431 a III/4317 u obce Kojátky. Důvodem bylo nevyhovující prostorové řešení stávajících tras, které bylo ve stávajícím stavu v důsledku velkého množství směrových i výškových oblouků o malých poloměrech velmi nepřehledné. Dalším důvodem byl technický stav mostních objektů, který byl velmi špatný, a v jednom případě dokonce havarijní. Projekt řeší přeložku stávajících komunikací do vhodnějších tras včetně možnosti přístupu na okolní pozemky a napojení na stávající polní cesty. V projektu jsou řešeny dva mostní objekty přes vodní toky.
The aim of this thesis is the relocation of roads II/431 and III/4317 near Kojátky village. This is due to the unsuitable layout of current routes which were poorly arranged because of too many horizontal and vertical curves with small radius. Another reason was a bad technical state of bridge structures, one of them was in serious disrepair. The project deals with the relocation of current roads to more suitable routes including the option allowing access to the nearby estates and the connection to the existing cart tracks. The project also addresses two bridge structures across the streams.
Description
Citation
JANKO, V. Přeložka komunikace II/431 a III/4317 u obce Kojátky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - místopředseda, Ing. Jiří Sachr - tajemník, Ing. Radek Komenda - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Martin Novák - člen,
Date of acceptance
Defence
Student si připravil prezentaci k obhajobě své diplomové práce na téma: Přeložka komunikace II/431 a III/4317 u obce Kojátky. Tuto prezentaci student před komisí prezentoval. V rámci prezentace student popsal řešení a úskalí pozemní komunikace, které se věnoval ve své diplomové práci. Po ukončení prezentace byly studentovi přečteny posudky vedoucího a oponenta. Student následně odpovídal na dotazy uvedené v posudku oponenta diplomové práce. Následně byly studentovi kladeny dotazy k jeho diplomové práci: Ke kterému roku se vztahoval váš kapacitní posudek? Zohlednil jste výhled do budoucna? Jaký je rozdíl mezi křižovatkou a sjezdem? Jak to řidič rozliší při jízdě na pozemní komunikaci? Co reprezentuje hodnota stupně vytížení a v jakých se udává jednotkách? Jak by se realizovala stavba jelikož se jedná o jediný přístup do obce Kojátky? Student odpověděl. Myslíte si, že štěrkodrť je ideálním materiálem pro vyplnění oblasti za opěrnou zdí? Jaký jiný materiál byste využil na místo zmíněné štěrkodrti? Student odpověděl s dopomocí. Tímto byla obhajoba ukončena a pokračovalo se k odborné rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO