Stanovení ziskovosti u stavebních společností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá stanovením reálné ziskovosti stavebních firem. Předmětem zkoumání jsou vybrané stavební společnosti z okolí města Brna, jež jsou analyzovány v časovém horizontu 7 let od roku 2013 do roku 2019. Teoretická část práce popisuje historický vývoj stavebního trhu, následně jsou popsána specifika stavební společnosti, definovány zásadní pojmy finanční analýzy a zdroje k jejímu zpracování. V praktické části jsou pomocí stanovené metodiky vypočteny hodnoty reálné ziskovosti vybraných stavebních firem a výsledná data jsou následně srovnána se ziskovostí stanovovanou Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky.
This diploma thesis deals with determining the real profitability of construction companies. The subject of the research are selected construction companies from the city of Brno, which are analyzed in the time horizon of 7 years from 2013 to 2019. The theoretical part describes the historical development of the construction market, then describes a specific of construction company, defines fundamental concepts of financial analysis and resources to decide processing. In the practical part, the established methodologies of the calculated values of the real profitability of selected construction companies are used and the resulting data are subsequently compared with the profitability determined by the Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic.
Description
Citation
SLOVÁČEK, Š. Stanovení ziskovosti u stavebních společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Mária Zúbková, PhD. - předseda, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. Lukáš Witala, Ph.D. - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Martin Tuscher - člen, Ing. Jana Nováková - člen,
Date of acceptance
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO