Environmentální řešení budovy divadelního sálu a ateliérů v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce má dva cíle: V prvním řeší projektovou dokumentaci pro stavební povolení pro novostavbu budovy divadelního sálu s přilehlými ateliéry v Brně. Objekt je samostatně stojící, podsklepený, s jedním podzemním a pěti nadzemními podlažími. Důraz je kladen zejména na spojení funkčních celků, vytvářejících jeden fungující celek. V suterénu se nachází podzemní garáže, podlaží divadelního sálu, jeho zázemí a technické místnosti. Nosnou část objektu tvoří železobetonový rám s vyzdívkami z keramických tvárnic. Střešní konstrukci tvoří plochá jednoplášťová vegetační střecha. Objekt plní požadavky budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Druhým cílem práce je srovnat na základě provedených měření tlakové ztráty vzduchotechnického potrubí CLIMAVER na bázi minerální vlny, s konvenčním potrubím z pozinkovaného ocelového plechu.
This master thesis has two goals: First is to design a Permit Set of Drawings for a combined building of studios, classrooms and theather hall with neccesary auxilary facilities in Brno. Building is detached, five-storey with a basement. In the basement there are garages, theather hall with with facilities and HVAC technologies. The load-bearing structure is prefabricated reinforced concrete frame with ceramic masonry envelope and partitions. Roof is designed as a flat green roof. Building should fulfil the passivhaus requirements. The second goal of the thesis is to assess and compare common metal-based air-conditioning tubing with system based on stone-wool materials called CLIMAVER. The assessment and comparison is based on experimental measurements of the systems’ pressure losses.
Description
Citation
ZNEBEJÁNEK, J. Environmentální řešení budovy divadelního sálu a ateliérů v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Jiří Cihlář - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal enviromentální řešení budovy divadelního sálu a ateliérů v Brně. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jaké jsou výhody a nevýhody vzduchotechnického potrubí z minerální vaty? Proveďte porovnání s obdobným systémem VZT potrubí z PU pěny-ALP. 2. Jak je řešeno napojení VZT potrubí na požárně bezpečnostní prvky, například požární klapky? 3. V technické zprávě požárně bezpečnostního řešení je uvedeno větrání chráněné únikové cesty nuceně. Ve výkresové dokumentaci vzduchotechniky není zakresleno nucené větrání. Popište, jaká varianta větrání je správná a vysvětlete, za jakých podmínek je možné větrat CHÚC B přirozeně. Jaké změny na větrání CHÚC má změna Z3 normy ČSN 730802? 4. Vysvětlete způsob, jakým jste zvolil počet měřicích bodů v průřezu potrubí. Jaké parametry ovlivňují počet měřicích bodů? Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené diplomové práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO