Efektivní pokrytí potřeby tepla s pomocí solární soustavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh vytápění bytového objektu a návrh ohřevu teplé vody ve dvou variantách. V první variantě je jako zdroj použitý plynový kondenzační kotel v kombinaci se zásobníkem teplé vody, ve druhé variantě je ohřev teplé vody doplněn o solární soustavu, která je podrobena simulaci. Bytový objekt se nachází v Praze. Má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Technické zázemí se nachází v podzemním podlaží. Vytápění je řešeno jako teplovodní. Distribuce tepla do prostoru je zajištěna pomocí podlahových konvektorů. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na seznámení se se solárními soustavami, základními pojmy a prvky solárních soustav.
This master thesis aims to design the heating system and HDW preparation in an apartment building. The first variant deals with condensation gas boiler as the only energy source, while the second variant combines the gas boilers with the solar thermal system. The apartment building is located in Prag and has three above-ground floors and a basement. In the basement is the technical room. Convectors are being used for heat distribution. The theoretical part deals with the introduction to the solar thermal system.
Description
Citation
VÍTEK, L. Efektivní pokrytí potřeby tepla s pomocí solární soustavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Efektivní pokrytí potřeby tepla s pomocí solární soustavy. Diplomant popsal metodiku výpočtu, návrh otopných těles. Návrh ohřevu vody provedl ve dvou variantách. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise: - jaká musí být vratná voda do kotle, aby kotel pracoval v kondenzačním režimu - jaké jsou kladeny požadavky na zpětné armatury, které slouží k oddělení vodovodního a otopného systému - jakým způsobem bude měděné potrubí spojováno - popište funkci expanzní a mezilehlé nádoby Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO