Optimalizace způsobu přípravy teplé vody ve sportovních halách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této diplomové práci bude řešeno navržení vytápění a ohřevu teplé vody ve sportovní hale. Diplomová práce je rozdělena do tři částí. První část diplomové práce je věnována teoretické části, která se zaměřuje na šíření tepla, tepelné izolace potrubí, zdroj teplé vody a na normové a legislativní požadavky v oblasti přípravy teplé vody. Druhá část diplomové práce je věnovaná výpočtové části, kde se řeší návrh otopných těles, dimenzování větví, návrh ohřevu teplé vody pro řešený objekt. Součástí této části je i vypracování výkresové dokumentace, která je ve stupni dokumentace pro provedení stavby. V třetí části diplomové práce je řešena experimentální část ohřevu teplé vody pro daný objekt. Je zde řešeno porovnání centrálního a decentrálního ohřevu teplé vody.
The topic of this diploma thesis is to design the space and water heating system for a sport hall. The diploma thesis is divided into three chapters. The first chapter analyzes existing literature with a focus on heat transfer, pipe thermal insulation, hot water source, and existing normative and legislative requirements regarding hot water preparation. The second chapter consists of various calculations that regard the design of radiators, branch dimensioning, and design of water heating system for the target object. Additionally, this chapter contains an elaboration of a design documentation, which Detail Design Documentation. The third chapter focuses on an experimental water heating for the target object with a comparison of a centralized and decentralized water heating system.
Description
Citation
DVOŘÁKOVÁ, S. Optimalizace způsobu přípravy teplé vody ve sportovních halách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala Optimalizaci způsobu přípravy teplé vody ve sportovních halách. Popsala návrh a dimenzování otopné soustavy v objektu. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise: - popište možnosti regulace - popište rozdíl mezi tlakově nezávislou armaturou a tlakově závislou - popište možné způsoby regulace oběhového čerpadla Studentka vcelku dobře reagovala na připomínky oponenta i členů komise k předložené diplomové práci a snažila se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO