Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby mateřské školy v Brně. Hlavní vstup do objektu je orientován na sever. Budova je tvaru písmene L a je řešena jako dvoupodlažní, částečně podsklepená. Navrženy jsou 3 třídy o celkovém počtu 72 dětí. Obvodové i vnitřní nosné zdivo nadzemních podlaží je navrhnuto z keramických tvárnic tl. 300 mm. Suterénní zdivo je pak z betonových tvárnic tl. 300 mm zalitých betonem. Vnitřní nenosné zdivo z keramických tvárnic tl. 115 mm. Zateplení objektu je navrženo jako certifikovaný kontaktní zateplovací systém materiálu EPS. Vodorovné nosné konstrukce jsou řešeny jako skládaný keramický strop MIAKO s betonovou zálivkou. Schodiště jsou navržena jako železobetonová monolitická. Střecha je jednoplášťová s extenzivní vegetační vrstvou.
The subject of the diploma thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a kindergarten in Brno. The main entrance to the building is oriented to the north. The building is L-shaped and is designed as a two-storey, partly basement. There are 3 classes with a total of 72 children. External and internal load-bearing masonry of the above-ground floors is designed from ceramic blocks of thickness 300 mm. The basement masonry is then made of concrete blocks th. 300 mm cast in concrete. Internal non-load-bearing masonry made of ceramic blocks th. 115 mm. The insulation of the building is designed as a certified contact insulation system of EPS material. The horizontal load-bearing structures are designed as a ceramic prefabricated rib-and-filler floor with concrete grout. The stairs are designed as reinforced concrete monolithic. The roof is warm flat roof with an extensive vegetation layer.
Description
Citation
ZAJÍČEK, V. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jindřich Galata - tajemník, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svoji DP na téma Mateřská škola a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Jaký je průběh původního terénu a jak na něj navazuje výškové osazení objektu. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO