Mateřská školka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem mateřské školy a vypracováním dokumentace pro provedení stavby. Mateřská škola je umístěna na rozlehlém pozemku ve městě Ostrava, na rozhraní městských obvodů Poruba a Třebovice. Navržený objekt je samostatně stojící, částečně podsklepený. Je rozdělen na tři funkční části, z nichž dvě jsou jednopodlažní a jedna je dvoupodlažní. V prvním podlaží jsou navržena dvě oddělení pro nejmenší děti po 24 dětech a kuchyň s jídelnou, v druhém nadzemním podlaží se nachází jedno oddělení pro 24 dětí předškolního věku, třída a kancelář ředitelky. Svislé nosné konstrukce v nadzemních podlažích tvoří keramické tvarovky Porotherm, v suterénu jsou navrženy ŽB monolitické. Vodorovné konstrukce jsou z dutinových předpjatých panelů Spiroll. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Jednopodlažní části jsou zastřešeny jednoplášťovou plochou střechou, zbylá dvoupodlažní část je zastřešena dvouplášťovou plochou střechou s dřevěným vazníkem. Nedaleko budovy se nachází dvě parkoviště, z nichž jedno je navrženo pro parkování rodičů dětí a druhé je určeno pro personál.
This diploma thesis is focused on the design of a kindergarten and the processing of the design documentation for construction. The kindergarten is located on a large plot in a town Ostrava, an interface of boroughs Poruba and Třebovice. This object is free-standing with a partial basement. The building is divided into three functional objects – two single-storey parts and one double-storey part. There are two classes for the smallest children and a kitchen with a school canteen on the first floor. On the second above-ground floor there is a class for twenty-four children in early childhood. A class for pre-primary education and a principal’s office are also included. Vertical supporting structures in the above-ground floor are made of ceramic blocks Porotherm. In the basement there are reinforced concrete structures. Horizontal load-bearing structures are made of prestressed hollow core slabs Spiroll. The building is based on concrete strip foundations. Single-storey parts are roofed with a warm flat roof. The double-storey part is roofed with a cold flat roof with a timber truss girder. Close to the building there are two car parks – the first one is intended primarily for parents and teachers and the second one for personnel included cleaners and cooks.
Description
Citation
BARGLOVÁ, K. Mateřská školka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka představila diplomovou práci - objekt mateřské školy. V rámci prezentace představila: - Druh objektu. - Polohové umístění objektu. - Blízké okolí stavby. - Konstrukční řešení stavby. - Funkční členění stavby a dispoziční řešení jednotlivých podlaží. - Způsob provedení obvodového pláště - řešení provětrávané fasády. - Estetické hledisko exteriéru a interiéru budovy. Po ukončení prezentace studentka navázala zodpovězením dotazů a připomínek oponenta práce - Jakým způsobem je řešeno napojení příčky na obvodovou nosnou konstrukci - kde můžeme v dokumentaci najít specifikaci zpevněné plochy pro parkování? Proč zde není navržen odlučovač ropných látek? - U vstupu do objektu je v západním pohledu zakreslena markýza. V půdorysu 1NP ani v řezu není. Jakým způsobem bude kotvena, pokud má být opravdu realizována. - Je z dispozičního hlediska dobře zvolený přístup do místnosti 126 - venkovní wc učitelky a 127 - venkonvní wc - Děti? - Jakým způsobem jste navrhovala spárořez u hliníkových panelů? - V rámci projektu jste navrhla zelenou střechu, jaké jsou hlavní výhody a nevýhody zelených střech? - Detail D - Atika - Proč jsou navrženy 3 asfaltové pásy? jakým způsobem se bude řešit jejich vzájemné napojení v podélném a příčném směru? - V místnosti č. 215 - ŘEDITELNA v 2NP je navrženo schodiště na střechu. Mohou dveře zasahovat tímto způsobem do prostoru schodiště? - Jakým způsobem zakreslujeme podhled ve výkresu půdorysu. Studentka odpověděla na otázky oponenta bez jakýchkoli připomínek zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO