Budova občanské vybavenosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh energeticky úsporného hotelu s restaurací a s vnitřní garáží. Jeden z hlavních úkolů je také posouzení energetické náročnosti budovy a využití energií z obnovitelných zdrojů. Hotel je řešen myšlenkou „inteligentních budov“ což znamená, že veškeré technické zázemí je ovládáno mimo jiné i hlavním počítačem uvnitř objektu za dosažení minimální spotřeby energií, maximálního komfortu a bezpečí. Umístění na svažitém terénu v centru Brna umožňuje využít částečně podsklepený suterén pro garáže. Střecha budovy je plochá, zelená s úpravou pro umístění solárních panelů, jejichž návrh je součástí technického řešení. Specializací této práce je pak vnitřní akustika a prostorová akustika konferenční místnosti v prvním patře.
The first part of this diploma thesis is to design an energy-efficient hotel with restaurant and car parking. The second part is also to create an assessment of the energy performance of the building and usage of energy from renewable sources. Hotel is designed with the idea of „smart buildings“ which means, that all the technological background is controlled by the main computer, which also harvests data to achieve a minimum energy use and financial demand and maximum comfort and safety at the same time by controlling the connected technology. By placing on a sloped terrain in the center of Brno, the basement floor can be used as car parking. The roof of this building is flat, green, with modifications for placing solar panels, whose design is part of this work. The third part of this diploma thesis is the spatial acoustics of the conference room on the first ground floor.
Description
Citation
BAROŇ, A. Budova občanské vybavenosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
Konstrukční systém objektu. Kapacita garáže a jejich průjezdnost. Kde se nachází bezbariérová WC pro prostory restaurace a jsou tyto prostory (restaurace, terasa) bezbariérové? Drenáž je z hlediska jejího výškového osazení chybně umístěna. Jaké riziko s sebou nese toto umístění? Co jsou lavičky u výkopů a proč nejsou zhotoveny? V jakém rozsahu je použit vodonepropustný beton a jaký účel zde plní izolace proti radonu, pokud její průběh není ve všech místech spodní stavby? Co je SHZ? Jaký typ je nebo by byl navržen, příp. kde se nachází strojovna zajištující provoz? Jakým způsobem byla v akustice zohledněna blízkost tramvajové trati z hlediska přenosu vibrací a hluku? Jak je vzhledem k náVrhu VZT řešen její prostup přes jednotlivé seky PBŘ? Dle čeho byl zvolen sklon fotovoltaických panelů? Popište fungování řídícího systému budovy. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO