Senior centrum Žďár nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh domova s péčí o seniory a osob se zdravotním postižením ve Žďáru nad Sázavou. Objekt je navržen jako třípodlažní budova se suterénem. V suterénu je technické zázemí. V prvním patře se nachází jídelna, ordinace, zázemí personálu a recepce. Druhé a třetí patro obsahuje společné prostory a pokoje. Budova má prefabrikovanou železobetonovou konstrukci s tepelnou izolací z minerální vlny. Je pokryta zelenou střechou. Základy jsou tvořeny pilotami. Příčka je navržena ze sádrokartonových panelů. Projekt a 3D vykreslování byly prováděny v softwaru Revit a Lumion. Všechny konstrukce splňují platné normy a předpisy. Pozemek obsahuje také venkovní parkoviště a park.
The aim of this master thesis is to design home for the residential care of elderly and disabled people in Žďár nad Sázavou. It is designed as a three-storey building with a basement. There are technical facilities, in the basement. Canteen, doctor´s office, manager‘s office and reception are located on the first floor. Second and third floor contains common premises and residential units.building has a prefabricated reinforced concrete structural framework with mineral wool thermal insulation. It is covered with an extensive green roof. Piles are designed as the foundation. Partition wall is designed from plasterboard. The project and 3D rendering were carried out in Revit and Lumion software. All structures comply with the valid standards and regulations. The building site contains also an outdoor car park and a park.
Description
Citation
BRUKNER, J. Senior centrum Žďár nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Tereza Skřeková - tajemník, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
Defence
OTÁZKY OPONENTA: 1) Způsob stanovení parkovacích míst. Doplňující otázka - měl jste tedy vše správně? Co dále vstupuje do výpočtu dle ČSN, jsou zde nějaké koeficienty? 2) Jaké je minimální krytí sítí? 3) Jakou funkci má signalizační drát u přípojky NN? 4) Výkres základů neobsahuje prostupy. Otázka - co rozumíte pojmem základová deska, když máte patky? 5) Proč máte v suterénu 2x HI vrstvu? Otázka - Jak využíváte suterén? Jakou mají asfaltové pásy nosnou vložku? DOPLŇUJÍCÍ OTÁZKY KOMISE: 6) Proč jste volil hlubinné základy? Je jílovitá zemina propustná, nebo nepropustná? Jakým způsobem se vám k základovým konstrukcím, dostane voda? 7) Dělal jste ekonomické srovnání plošného a hlubinného zakládání? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO