Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním tématem diplomové práce je návrh mateřské školy v Šumperku. Jedná se o jednopodlažní budovu s plochou střechou. Ve spodní části objektu se nachází denní místnosti pro děti. Ve střední části je technická místnost s tepelným čerpadlem a zásobníkem teplé užitkové vody, vedle leží strojovna vzduchotechniky. V horní části budovy je ředitelna, zádveří a učebna logopedie. Objekt je tvořen stěnovým konstrukčním systémem, hlavní stěnový prvek tvoří vápenopískové tvárnice. Stropní konstrukci tvoří předpjaté panely. Plochá střecha je řešena jako extenzivní zelená střecha. Budova je navrhována jako budova s téměř nulovou spotřebou energie. Projekt byl zpracován v softwarech ArchiCAD, AutoCAD a Artlantis.
The main task of the thesis is to design a new building of kindergarten in Šumperk. Kindergarten is single-storey building with flat roof. In the bottom part are play room for the kids. In the middle of building is a utility room with heat pump and hot water cylinder, next to is a air conditioning machinery with heat recovery unit. In the upper of building is directors office, wind lobby and speech therapy classroom. The system of this building is masonry wall system. Main element is a sand-lime blocks. Ceiling in the building is a reinforced concrete slab and layers of thermal insulation. The conception of flat roof is a extensive green roof. This building is designed to zero energy building. The project has been processed in ArchiCAD, AutoCAD and Artlantis software.
Description
Citation
DOSEDĚL, A. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
- záchody pro zaměstnance jsou v jednom oddělení - technická místnost uprostřed budovy - vše se musí nosit přes šatnu - chybí zázemí pro nepedagogické pracovníky - chybí zázemí ve formě skladu Není zohledněna svažitost pozemku při terénních úpravách ani v základech. Chybí návrh čerpadla nutného pro využití dešťové vody z nádrží. Zdůvodněte návrh 200 mm substrátu pro extenzivní zelenou střechu. Co uděláte pro to, aby se časem z této střechy nestala intenzivní. Splňuje budova parametry nZEB? Zdůvodněte výběr posuzovaných variant zdroje tepla. Je v rámci ceny stavebních prací u variant s plynovým kotlem a kotlem na peletky zahrnuto vybudování komína? Jak by u varianty s kotlem na peletky probíhalo zásobování palivem a odnos popela? Jak byly stanoveny provozní náklady? Jak byly stanoveny environmentální dopady? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO