Bezkontaktní mikropočítačová karta jako skrýš pro geokešing

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá možnosťou využitia bezkontaktných čipových kariet ako elektronickej skrýše v rámci aktivity známou pod názvom Geokešing. V prvej časti sú bližšie vysvetlené teoretické poznatky o kartách, programovanie čipových kariet, vývoj android aplikácií pre komunikáciu s čipovou kartou prostredníctvom NFC rozhrania a využitie eliptických kriviek pri podpisovaní digitálnych správ. V druhej časti je navrhnutá aplikácia pre Java kartu a mobilná aplikácia pre Android smartfón, ktoré sú schopné navzájom komunikovať a využiť kartu ako skrýšu pre geokešing.
This master’s thesis focuses on the possibility of using contactless smart cards as an electronic hiding place in an activity known as Geocaching. The first part explains the theoretical knowledge about cards, smart card programming, the development of android applications for communication with the smart card using the NFC interface and usage of eliptic curves to sign digital messages. The second part is dedicated to the design of a Java card application and an Android application, which are able to communicate
Description
Citation
VERTAĽ, D. Bezkontaktní mikropočítačová karta jako skrýš pro geokešing [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Vojtěch, Ph.D. (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Myška (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky: 1) Jakým způsobem je zajištěna nepřenositelnost putovních/nasbíraných virtuálních předmětů mezi uživateli? 2) Do jaké míry pracuje navržená geokešingová aplikace online, tj. co vše se zpracovává a vyhodnocuje na čipové kartě a co se vyhodnocuje a zpracovává online na herních serverech? 3) Kdo a jak volí typ hry? Je to karta (skrýš), uživatel na telefonu nebo uživatel při registraci na herním serveru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO