Rozšíření optického vláknového přenosového systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce popisuje zpracování programu pro simulaci optické přenosové trasy. Práce seznamuje se základními parametry optického přenosu, jako je útlum, disperze a šířka pásma. Dále jsou v práci popsány techniky linkových kódů a detekce chyb, zejména cyklický redundantní součet. Stěžejním parametrem této práce je disperze optické signálu. V práci je taktéž zahrnuta charakteristika diagramu oka a jeho analýza. Výsledný program lze využít i pro měření reálné přenosové trasy a její parametry.
The diploma thesis describes the elaboration of a program for the simulation of an optical transmission path. The work introduces the basic parameters of optical transmission, such as attenuation, dispersion and bandwidth. Furthermore, the techniques of line code and error detection are described in the work, especially a cyclic redundancy sum. The key parameter of this thesis is dispersion of the optical signal. The work includes the characteristics of the eye diagram and its analysis. The resulting program can also be used to measure the real transmission route and its parameters.
Description
Citation
HORSKÝ, T. Rozšíření optického vláknového přenosového systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dejdar (člen) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Prečo sú pre popis rýchlosti zvolené pasívne optické siete a nie Ethernet? - student dostatečně odpověděl na otázku Akým spôsobom sa simuluje chromatická disperzia? - student dostatečně odpověděl na otázku Ako súvisí šírka pásme v optickom a elektrickom signále. - student dostatečně odpověděl na otázku Jaké byly parametry testovacích vláken? Podle jakého standardu byla vlákna vybrána? - student dostatečně odpověděl na otázku Jaký je vztah mezi disperzí a šířkou pásma? - student dostatečně odpověděl na otázku Čím jsou způsobeny zvýšené útlumy v grafu, který student ve své prezentaci uvádí? - student částečně odpověděl na otázku Jaký je typ vlákna, který reprezentuje graf v prezentaci? - student neodpověděl na otázku Jsou nějaké vlákna, které zvýšení útlumu nemají? - student neodpověděl na otázku Dokážete nasimulovat i jiné vlákna ve svém programu? - student dostatečně odpověděl na otázku V zadání zmiňujete i samoopravné kódy, používate je i ve svém programu? - student dostatečně odpověděl na otázku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO