Virtuální servery s operačním systémem Fedora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Aplikace PlanetLab Server Manager, jíž se tato práce zaobírá, slouží pro zjednodušení správy projektů realizovaných v rámci experimentální distribuované sítě PlanetLab. V práci je představena síť PlanetLab a její infrastruktura. Text seznamuje čtenáře s aplikací PlanetLab Server Manager, zkráceně plbmng a představuje mu její aktuální stav a implementovanou funkcionalitu. Práce se zaměřuje především na implementaci funkcionality distribuce software a jeho plánovaného spuštění v zadaný čas. Dále je představen experiment, na němž je demonstrováno reálné použití implementované funkcionality. Výsledný kód aplikace je zveřejněn ve veřejném repozitáři na platformě GitLab pod licencí MIT. Aplikace byla také zveřejněna v repozitáři Python balíčků PyPI.
This thesis deals with the PlanetLab Server Manager application whose aim is to simplify application development within the experimental distributed network PlanetLab. Thesis presents the PlanetLab network and describes its infrastructure. Application PlanetLab Server Manager, shortly abbreviated as plbmng, is described, its current state is evaluated and the existing functionality is presented to the reader. Further work focuses mainly on the implementation of the new functionality that is a software distribution and job scheduling to run the software at the specified time. The last part of the work presents an experiment that demonstrates a real-life usage of the newly added functionality. Work results are published at the public repository on the GitLab platform. The application was published at the package index for Python Packages - PyPI.
Description
Citation
GAJDUŠEK, O. Virtuální servery s operačním systémem Fedora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. David Smékal (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Bylo by možné pro některé funkce systému využít standardní protokol SNMP (Simple Network Management Protocol), popř. některý z nástrojů, který tento protokol využívá? Popř. nebyla by vhodná nějaká existující middleware vrstva? Jaká je časová náročnost získání potřebných údajů ze vzdálených serverů a uzlů? Nehrozí zde řízený DoS útok?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO