Webová aplikace pro systém detekce rizikových situací na železničním přejezdu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá kompletním návrhem, vývojem a implementací serverového řešení a grafického uživatelského rozhraní pro autonomní systém detekce rizikových situací na železničním přejezdu. Serverové řešení se skládá ze serverové služby a databáze. K vývoji serverové služby byla použita platforma .NET Core. Jejím účelem je provádět sběr, zpracovaní a ukládání informací o rizikových dopravních situacích zaznamenaných kamerovými moduly. Pro bezpečné uložení dat tato služba používá clusterovou databázi Cassandra, přičemž schéma databáze bylo vytvořeno s ohledem na vysoký výkon. Vlastní uživatelské rozhraní je realizováno s pomocí webové aplikace, postavené na technologii Razor Pages. Tato aplikace prezentuje uživateli zaznamenané dopravní incidenty, přičemž jako zdroj dat jí slouží vlastní REST API služba. S její pomocí jsou implementovány veškeré logické operace s daty v databázi.
The thesis deals with the complete design, development and implementation of the server solution and graphical user interface for an autonomous system for detecting risk situations at a railway crossing. The server solution consists of a server service and a database. The .NET Core platform was used to develop the server service and its purpose is to perform the collection, processing and storage of information about risky traffic situations recorded by the camera modules. The service uses a Cassandra cluster database for secure data storage, and the database schema was designed with a focus on high performance. The own user interface is implemented with a web application built on Razor Pages technology. This application presents recorded traffic incidents to the user, using its own REST API service as a data source. REST API implements all logical operations on the data in the database.
Description
Citation
BACHOREC, J. Webová aplikace pro systém detekce rizikových situací na železničním přejezdu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Mgr. Jakub Harašta, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Šeda (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Vysvětlete, jak jsou uchovávána multimediální data (videa, obrázky) a zda jsou případně data i nějak zálohována? - student dostatečně vysvětlil otázku. Existuje i nějaké databázové řešení, které by umožnilo uchovávat multimédia a nestrukturovaná data? Uveďte prosím případně příklady. - student dostatečně vysvětlil otázku. Čím je způsobeno zpoždění zobrazení dat? - student dostatečně vysvětlil otázku. Proč je použit typ dotazu HTTP POST? Jak často probíhá dotazování? - student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO