Detekce alkoholu v řečovém signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce Detekce alkoholu v řečovém signálu nejdříve popisuje vliv alkoholu na lidský organismus. Další část se zabývá způsobem, jakým se dají získat parametry, kterými se popisuje řečový signál. Stručně pohlíží na dřívější práce a patenty zabývající se detekcí alkoholu v řečovém signálu. V poslední části se zabývá popisem získání hlasové databáze alkoholické řeči. Popsána analýza je implementována do aplikace, která umožňuje vykreslit změny parametrů hlasu při intoxikaci.
The diploma thesis Detection of Alcohol in Speech Signal first describes the effect of alcohol on the human body. The second part deals with ways to obtain parameters that describe the speech signal. The third part provides a brief overview of previous case studies and patents focused on the detection of alcohol in the speech signal. The fourth part presents the collected own database of voice recordings and developed software application for the analysis of intoxicated speech. The final part describes the measured changes in speech signal parameters that indicate alcohol intoxication.
Description
Citation
KUPKA, P. Detekce alkoholu v řečovém signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky své diplomové práce. prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. Měl oponent k dispozici stáhnout si vytvořený software? Student odpovídá, že software nahrával do IS vut. Student vysvětluje a odpovídá na otázky oponenta. Proč mají řečové systémy až 10ms? Student vysvětluje periodu hlasivkového systému. České ekvivalenty pro "jitter" a "shimmer"? Student konkrétní ekvivalenty částečně vysvětluje. doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. Rozpozná váš software, když je člověk po úrazu mozku, čímž se mu změní intonace, že není opilý? Student vysvětluje, že toto jeho program neumí a vysvětluje, co je potřeba pro to udělat. Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. Z jakých krajů/od jakých lidí pochází vzorky, které jste nasbíral? Student vysvětluje, že pro vzoky byli voleni lidé z jeho okolí. Ing. Petr Kadlec, Ph.D Jakým způsobem jste statisticky zpracovával data? Student vysvětluje rozptyl a směrovou odchylku. Jak fungoval algoritmus pro vyhodnocování dat? Student vysvětluje zpracování.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO