Pokročilé uhlíkové struktury jako materiál pro Na-ion akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento semestrální projekt se zabývá popisem jednotlivých typů baterií. První část je věnována primárním a sekundárním bateriím, materiálům pro jejich kladné a záporné elektrody se zaměřením na lithno-iontové akumulátory a jejich změnám v průběhu času. Další část je zaměřena na podrobnější popis sodno-iontových akumulátorů, použitým elektrodovým materiálům a problémům, které sebou přináší. Praktická část je věnována přípravě elektrodového materiálu a sestavení měřící elektrochemické cely, popisu měřících metod a vyhodnocení výsledků vlastního měření.
This diploma thesis deals with the description of individual types of batteries. The first part is focused to primary and secondary batteries, materials for their positive and negative electrodes with a focus on lithium-ion batteries and their changes over time. The next section focuses on a more detailed description of sodium-ion batteries, used electrode materials and to their problems. Practical part is focesed to preparing of electrode materials and to completing of measuring electrochemical cell and to discribing of measuring methodes and to evaluation of measured data.
Description
Citation
BEČAN, J. Pokročilé uhlíkové struktury jako materiál pro Na-ion akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Otázky komise k obhajobě: 1. Proč jste nanášel elektrodový materiál na Al fólii a není zde problém se samovybíjením? 2. Co znamená "C" ve značení vybíjecího proudu při označení např. 1C nebo 2C?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO