Porovnání metod pro identifikaci poruch valivých ložisek

No Thumbnail Available
Date
Authors
Kokeš, Miroslav
ORCID
Advisor
Klusáček, Stanislav
Referee
Hnidka,, Jakub
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním vybraných metod a parametrů pro diagnostiku stavu valivých ložisek. Vybranými statistickými parametry jsou kurtosis, crest faktor a parametr . Dalšími vybranými metodami jsou obálková analýza, kepstrální analýza a metoda ACEP. Metody jsou implementovány v programu LabVIEW a porovnány na základě odolnosti vůči šumu, rychlosti výpočtu a celkové schopnosti správně identifikovat závady valivých ložisek.
The aim of this master thesis is the comparison of selected methods and parameters for roller bearings diagnostics. Selected statistical parameters are kurtosis, crest factor, and parameter K(t). The other selected methods are envelope analysis, cepstral analysis, and ACEP method. These methods are implemented in LabVIEW software and compared based on noise resistance, computation speed, and overall capability of identifying roller bearing faults.
Description
Citation
KOKEŠ, M. Porovnání metod pro identifikaci poruch valivých ložisek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta a komise s drobnými připomínkami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO