Modul trasování šarží pro systém SCADA vprocesní výrobě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá implementací modulu trasování šarží do stávajícího SCADA systému MagmaView. První, teoretická část je věnována rešerši standardu ANSI/ISA-95 a rešerši problematiky trasování v procesní výrobě. V praktické části je nejprve rozebrán návrh datového modelu a modelu pro interakci s uživatelem. Dále je popsána implementace zmíněných návrhů, zahrnující několik softwarových nástrojů jako grafické prostředí MagmaView, Groovy skriptování nebo komunikace s SQL databází. Součástí implementace je také vzorový projekt simulující jednoduchý výrobní proces a potřeby operátora při práci se šaržemi.
The master thesis is focused on implementing a module for batch traceability into the existing SCADA system MagmaView. First, the theoretical part is dedicated to the research of ANSI/ISA-95 standard and traceability problematics in the process industry. First, the practical part analyses the design of the data model and model for user interaction. The next topic is the implementation of the mentioned models using several software tools such as the graphical environment of MagmaView, Groovy scripting, and communication with SQL database. Part of the implementation is also a testing project simulating a simple production process and the needs of the operator to work with the batches.
Description
Citation
BYRTUSOVÁ, L. Modul trasování šarží pro systém SCADA vprocesní výrobě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Studentka obhájila diplomovou práci. Komise neměla žádné podstatné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy studentka vyčerpávajícím způsobem odpověděla na dotazy oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO