Analýza textury objektů v zorném poli kamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací algoritmů pro analýzu textury objektu v obraze pro účely automatizace procesu broušení povrchu. V první části práce byla provedena rešerše v oblasti analýzy textury v obraze. Navržené deskriptory textury byly testovány na vytvořené anotované databázi snímků textury. Následně byla navržena a sestavena scéna pro snímání povrchu obráběného objektu a realizována automatizace procesu broušení na základě výsledků testování deskriptorů textury. Realizace a dosažené výsledky byly zhodnoceny a byla navržena další možná vylepšení.
This master thesis deals with design and implementation of algorithms for image analysis of object surface texture for the purpose of automating the surface grinding process. In the first part of this thesis, a search was performed in the field of image analysis of object surface texture. The proposed descriptors were tested on the created annotated database of texture images. Subsequently, a scene for image acquisition of the machined object was designed and assembled, and the grinding process was automated based on the results of the previous analysis. The implementation and achieved results were evaluated and other possible improvements were proposed.
Description
Citation
KLIMEŠ, J. Analýza textury objektů v zorném poli kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy: - Jaké by mohlo řádově být zrychlení algoritmu při převedení z Pythonu do C++? - Co je myšleno "výkonem broušení" z pohledu navrženého regulátoru? - Jak byl řízen příkon do brusné hlavice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO