Rozšířená realita pro Průmysl 4.0

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Náplní této diplomové práce, je seznámit se s možnostmi a principy virtuální a rozšířené reality, zejména ve vztahu pro použití v továrnách Průmyslu 4.0. Seznámit s optickými lokalizačními systémy VICON a OptiTrack. Dále prostudovává možnosti 3D vizualizace technických objektů pomocí průhledových brýlí a vybrat vhodný framework pro tvorbu aplikace rozšířené reality se zaměřením na prostředí MS Windows, engine UNITY 3D a programovací jazyk C#. Následně poté je v práci navrženo a vypracováno programové řešení zobrazující umělou scénu do průhledových brýlí.
The goal of this diploma thesis is to explore possibilities and principals of virtual and augmented reality, especially in relation to use in the factories of Industry 4.0. Introduce also a optical location systems VICON and OptiTrack. . It also studies the possibilities of 3D visualization of technical objects using viewing glasses and selects a suitable framework for creating an augmented reality focused on the environment of MS Windows, UNITY 3D engine and the C# programming language. Last chapter designes and developes software solution depicting an artificial scene in viewing glasses.
Description
Citation
KRUTÁK, T. Rozšířená realita pro Průmysl 4.0 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Martin Čala, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO