Virtuální měřicí přístroje pro podporu výuky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou webové aplikace Virtuální měřicí přístroje, jejímž hlavním úkolem je simulace reálných měřicích přístrojů hojně používaných v laboratořích FEKT VUT v Brně včetně jejich propojení v laboratorní úloze. Aplikace má sloužit studentům pro prvotní seznámení se s konkrétními zařízeními. Teoretická část se věnuje možnostem programování webových aplikací a výběrem skupiny programovacích jazyků vhodných pro realizaci aplikace. Dále se práce zabývá popisem konkrétních přístrojů použitých jako vzory pro vytvořená virtuální zařízení. Výsledkem praktické části je vytvoření univerzálního aplikačního rozhraní pro snadné rozšíření aplikace o další přístroje a otestování této platformy na vytvořených virtuálních zařízeních.
This diploma thesis deals with the creation of the Virtual Measuring Instruments web application. This tool mainly enables us to simulate the real measuring instruments widely used in the laboratories of FEEC BUT. It is intended to serve students for initial acquaintance with specific devices. The theoretical part is focused on the research into the web applications programming and suitable programming languages to implement the proposed application are selected. Furthermore, the specific virtualized devices are described. The result of the experimental part consists in creating a universal application interface to extend the proposed application with other devices. Finally, the specific tests of the developed platform are presented.
Description
Citation
BILÍK, P. Virtuální měřicí přístroje pro podporu výuky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student obhájil předloženou diplomovou práci výborně. Student také odpověděl na všechny otázky oponenta a to bez výhrad. Dále také student zodpověděl na všechny dodatečné dotazy položené komisí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO