Systém pro ovládání počítačové prezentace s využitím gest

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem zařízení pro bezkontaktní ovládání počítačové prezentace. V první části jsou teoreticky popsány způsoby bezkontaktního ovládání počítače. Druhá část je soustředěna na rozdělení senzoriky a teoretický popis stěžejních prvků pro práci – vývojové desky TinyPICO ESP32 a senzoru BNO055. Ve třetí části je popsán návrh zařízení a jednotlivých gest.
This thesis attempts with the design of a device for contactless control of the computer presentation. In the first part there are theoretically described the methods of contactless computer control. The second part is focused on the description of different types of sensors and also the key elements for this thesis – the development board TinyPICO ESP32 and sensor BNO055. Finally, in the third part there is described the design of the device and gestures.
Description
Citation
NĚMEC, R. Systém pro ovládání počítačové prezentace s využitím gest [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lamoš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Lamoš položil otázku, jak byl zpracován signál zrychlení? Co jsou polohová data, jsou nějak zpracována? Doc. Schwarz položil otázku, lze do zařízení implementovat jiná gesta? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO