Evoluční algoritmy pro ultrazvukovou perfúzní analýzu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá principy ultrazvukové perfuzní analýzy a metodami stanovení perfuzních parametrů. Zkoumá Evoluční algoritmy a jejich schopnost optimalizace při aproximaci dilučních křivek z ultrazvukového snímání tkáně. Porovnává výkon optimalizace tří evolučních algoritmu. Spojitého genetického algoritmu GA, algoritmu SOMA a PSO. Metody hodnotí na simulovaných a klinických datech.
This thesis deals with the principles of ultrasonic perfusion analysis and methods for determining perfusion parameters. It examines Evolutionary algorithms and their ability to optimize the approximation of dilution curves from ultrasond tissue scannig. It compares the optimization performance of three evolutionary algorithms. Continuous genetic algorithm GA, algorithm SOMA and PSO. Methods are evaluated on simulated and clinical data.
Description
Citation
HEMZALOVÁ, Z. Evoluční algoritmy pro ultrazvukovou perfúzní analýzu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Bc. Darina Čejková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen) Ing. Filip Plešinger, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Mézl sa opýtal na možný výzor priebehov kriviek, pokiaľ by boli v jednom grafe. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO