Elektrolyty pro sodno – iontové akumulátory s použitím iontových kapalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsah této práce se zabývá teoretickou rešerší baterií na bázi sodíku. První část práce obsahuje seznámení s problematikou baterií, obsahuje základní pojmy, principy funkce sekundárních baterií. V druhé části jsou podrobněji rozebrány základní tři rozdělení sodíkových baterií podle konstrukčních principů. Dále se zabývá teorií iontových kapalin. Jsou zde popsány jejich mechanické, teplotní a elektrické vlastnosti a metoda použitá pro měření elektrolytů. V praktické části je popsán postup měření, zobrazeny zaznamenané naměřené hodnoty a jejich vyhodnocení.
The content of this work deals with a theoretical search of sodium-based batteries. The first part of the work contains an introduction to the issue of batteries, contains basic concepts, principles of secondary batteries. In the second part, the basic three divisions of sodium batteries according to the design principles are discussed in more detail. He also deals with the theory of ionic liquids. Their mechanical, thermal and electrical properties and the method used to measure electrolytes are described here. The practical part describes the measurement procedure, displays the recorded measured values and their evaluation.
Description
Citation
SUSKÝ, S. Elektrolyty pro sodno – iontové akumulátory s použitím iontových kapalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Binar, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Čudek, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k obhajobě: 1. Jaké jsou metody pro stanovení potenciálových oken? 2. Jsou dosažené měrné vodivosti srovnatelné s „klasickými“ elektrolyty pro Li-ion akumulátory? 3. Jak může elektrolyt ovlivňovat materiály elektrod a následně životnost baterie? 4. Proč jste měřil potenciálové okno? K čemu je to důležité? 5. Když se článek poprvé nabíjí a vybíjí na záporné elektrodě se vytvoří co? 6. Proč jste sám vytvářel roztok – elektrolyt, jaký byl cíl? 7. Používáte 5 platných cifer, opravdu jste měřil s takovou přesností?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO