Analýza energetických toků v obci do 3 000 obyvatel a vysokou úrovní penetrace střešních FV instalací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku připojování nových zdrojů do distribuční soustavy a jejich následný provoz v síti. Teoretická část popisuje podmínky připojení a provozování zdrojů v síti dle stanovených pravidel. V praktické části je do stávající soustavy implementováno množství fotovoltaických zdrojů a bateriových vozidel dle zvolených scénářů. Následně je vyhodnocen denní průběh toku výkonů a napěťové poměry v síti.
This diploma thesis is focused on the issue of connecting new sources to the distribution system and their subsequent operation in the network. The theoretical part describes the conditions of connection and operation of resources in the network according to the established rules. In the practical part, a number of photovoltaic sources and battery vehicles are implemented into the current system according to selected scenarios. Subsequently, the daily course of power flow and voltage conditions in the network is calculated.
Description
Citation
KOLAŘÍK, R. Analýza energetických toků v obci do 3 000 obyvatel a vysokou úrovní penetrace střešních FV instalací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza energetických toků v obci do 3 000 obyvatel a vysokou úrovní penetrace střešních FV instalací. S posudky vedoucího a oponenta seznámil komisi vedoucí práce Ing. Paar. Student reagoval na vybrané dotazy vedoucího i oponenta. Docent Topolánek měl dotaz ke Q-U regulaci a k řízenému dobíjení, další dotazy položil doc. Baxant. Student na dotazy v diskuzi odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO