Konstrukce stolní třídičky mincí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá konstrukcí cenově přijatelné stolní třídičky mincí s elektromechanickým pohonem určené pro výrobu aditivní metodou 3D tisku. Je zde obsažen přehled trhu a existujících mechanismů. Následuje tvorba konstrukčních návrhů, výběr návrhu pro realizaci, jeho zpracování do podoby 3D modelu a výkresové dokumentace. Na závěr je vytvořen funkční model pomocí 3D tisku, jsou zhodnocena možná kritická místa a navržena další zlepšení a možná rozšíření.
The bachelor thesis demonstrates the design concept of a low cost electromechanically driven coin sorter that can be created by the utilization of additive manufacturing, specifically 3D printing. Technical drawing documentation of the chosen design concept is then provided as well as insight into the 3D printing process. In the conclusion, the working model of the coin sorter is created, and an analysis is offered of potential problematic areas as well as possible improvements and extensions.
Description
Citation
UHROVÁ, S. Konstrukce stolní třídičky mincí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Vlašic, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. David Nečas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Proč nebyly ve výpočtu reflektovány i lepené spoje – zvláště u konzoly motoru, která přenáší kroutící moment motoru do rámu? Prosím vysvětlete, jak by měl vypadat, jak by se mělo postupovat u návrhu lepeného spoje. - zodpovězeno 2) V práci zmiňujete, že navržená třídička vykazuje chybovost třídění cca 1%. Dokážete navrhnout jednoduché řešení, aby byla chybovost snížena? - zodpovězeno 3) V práci bylo zmíněno možné rozšíření o počítač mincí. Můžete prosím uvést konkrétní řešení (popis funkce, schématické zapojení, konkrétní součástky a jak by se změnila konstrukce třídičky)? - zodpovězeno doc. Svoboda - Jak by třídička fungovala, kdyby bylo vloženo euro? Jak to řeší komerční systémy? - zodpovězeno Ing.Omasta - Jaká by byla rychlost třídění při návrhu přepážky, která by zabránila chybovosti? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO