Obrábění na univerzální frézce vybavené dělicím přístrojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá frézováním za pomocí dělicího přístroje. Cílem je seznámit s technologií strojního frézování, její kinematikou, stroji, nástroji a použitím dělicího přístroje. Teoretická část se zabývá strojním frézováním na univerzální frézce vybavené dělicím přístrojem i frézováním za pomocí CNC strojů. Praktická část porovnává tyto dva druhy frézování za pomocí výrobku vyrobeného na CNC frézce a strojní univerzální frézce vybavené dělicím přístrojem, při použití stejných průměrů nástrojů.
This bachelor's thesis deals with milling using a dividing device. The aim is to acquaint with the technology of machine milling, its kinematics, machines, tools and about the use of a dividing device. The theoretical part deals with machine milling on a universal milling machine equipped with a cutting device and milling using CNC machines. The practical part compares these two types of milling using a product made on a CNC milling machine and a machine universal milling machine equipped with a cutting device, using the same tool diameters.
Description
Citation
LUŇÁČKOVÁ, N. Obrábění na univerzální frézce vybavené dělicím přístrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Je skutečně pravda že konvenční stroje mají nižší tuhost než CNC stroje? Z čeho při tomto tvrzení vycházíte? 2. Jaká je trvanlivost frézovaného nástroje při Vámi zvolené řezné rychlosti? 3. Na čele vyrobené součásti je rozdílná kvalita povrchu. Čím je spůsobená? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO