Design kontejneru na papír

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vytvořit koncepční návrh kontejneru na papír s ohledem estetické tvarování, efektivní využití vnitřního skladovacího prostoru, manipulaci, transport a ergonomické požadavky. Nedostatky současných kontejnerů řeší nadčasovým tvarováním za použití moderních materiálů a spolehlivých výrobních technologií. Výsledkem je praktický návrh kontejneru, který využívá psychologie pro povzbuzení veřejnosti k třídění papírového odpadu, a tak přispívá k ekologické zodpovědnosti a udržitelnosti.
The aim of this work is to create a conceptual design of a paper recycling container with regard to aesthetic shaping, effective use of internal storage space, handling, transport and ergonomic requirements. It solves the shortcomings of current containers by timeless shaping using modern materials and reliable production technologies. The result is a practical container design that uses psychology to encourage the public to sort paper waste and thus contributes to environmental responsibility and sustainability.
Description
Citation
JANČOVÁ, P. Design kontejneru na papír [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) akad. soch. Tamara Buganská (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Mgr. Svatopluk Řezníček (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Ing. arch. Vladimír Haltof, Ph.D. (oponent) Existující kontejnery na různé typy odpadů mají zpravidla kromě odlišné barvy také různé typy vhozů - z jakého důvodu tuto vlastnost nemá navržené řešení? ZODPOVĚZENO Jaký je rozdíl v objemu nádoby navrženého kontejneru ve srovnání s existujícím kontejnerem (tvaru kopule) na stejné podstavě? ZODPOVĚZENO Mgr. Svatopluk Řezníček Je zahloubení pro nohy dostatečné na přistoupení osoby ku kontejneru? ZODPOVĚZENO Doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. Je skutečně prostor pro vhazování dostatečný? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO