Analýza vibrací pomocí akcelerometru mobilního telefonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci se zabývám otázkou, zda lze pro měření vibrací použít mobilní telefon. Z tohoto důvodu jsem provedl experiment k porovnání dat naměřených mobilním telefonem s hodnotami naměřenými profesionální měřící technikou. Dále jsem se zaměřil na vyhledání nejčastěji používaných akcelerometrů v mobilních telefonech a v neposlední řadě na nalezení a porovnání vhodných aplikací na zaznamenání vibrací mobilním telefonem.
The bachelor thesis deals with the question whether or not measurements of vibrations can be taken with a mobile phone. For that purpose I made an experiment to compare data measured with a mobile phone and data measured with professional gauging equipment. I also focused on finding the most commonly used accelometer in mobile phones as well as on finding and comparing suitable mobile apps for recording vibrations with mobile phones.
Description
Citation
ROBEK, T. Analýza vibrací pomocí akcelerometru mobilního telefonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Vendula Sámelová, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Prezentace - Obsah - Cíle práce - Používané akcelerometry - Aplikace pro sběr dat - Popis experimentu - mechanické rozložení a přístroje - Rozdělení experimentu - provedené testy a parametry - Analýza naměřených dat - porovnání profesionálního zařízení s levnými MEMS - Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na otázku oponenta. Otázky členů komise: - Jak jste přesně měřil data na testovacím zařízení - Jakou veličinu jste vyhodnocoval? - Co je to servomotor a jaký je rozdíl od motor? (nezodpovězeno) Student odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO