Optimální plánování trasy pro elektromobily

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá plánováním optimální trasy pro elektromobily. V první, teoretické části této práce probíhá uvedení problematiky a popis několika heuristických metod, které byly pro řešení optimalizačních úloh použity. Praktická část práce se zabývá software implementací popsaných metod. Na závěr je provedeno několik experimentů a porovnání výsledků jednotlivých metod.
This master’s thesis is about optimal route planning for electric vehicles. The first, theoretical part of this work introduces the issue and describes several heuristic methods that have been used to address optimization tasks. A practical part of the thesis is based around software implementation of the methods described earlier. Finally, several experiments and comparisons of obtained results are carried out.
Description
Citation
HORÁK, F. Optimální plánování trasy pro elektromobily [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Antonín Víteček, CSc. (člen) doc. Ing. Zuzana Komínková Oplatková, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student prezentoval svoji práci přirozeným plynulým projevem, projevil znalost matematických modelů a heuristik a spotřeby hybridních vozidel. Přítomný oponent položil doplňující otázky a student na ně obšírně odpověděl. Členové komise pokládali dodatečné otázky týkající se stochastického rozšíření úlohy o dodatečné prostoje na nabíjecích stanicích a čerpacích pumpách; významu heuristik; a důkazu dynamického programování.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO