Modernizace řízení frézky FNG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem modernizace řízení a elektroinstalace frézky FNG 32. Práce je rozdělena do několika částí, v níž je nejprve provedena rešerše frézovacích strojů, spolu s popisem momentálního stavu. Dále jsou uvedeny možné varianty řešení modernizace (retrofitingu) spolu s komponentami. Následuje technicko-ekonomické zhodnocení a výběr varianty řešení. Následně byly vybrané komponenty popsány a vytvořena elektrická dokumentace stroje v programu EPLAN. Na závěr práce byl pomocí vývojového prostředí TwinCAT od společnosti Beckhoff vytvořen návrh řízení frézky.
This thesis deals with a proposal modernisation of control and electroinstalation of the milling machine FNG 32. The thesis is divided into several sections: The first section is dedicated to the research of the milling machine and the description of its current condition. The second section deals with possible options of retrofitting and with the components.The third section includes the technical and economical evaluation and the selection of the solution. In the next section, the selected components are described and an electronic documentation of the machine has been created in EPLAN. In the last section, a proposal of control of the milling machine has been created with the help of the TwinCAT development environment provided by Beckhoff company.
Description
Citation
HOLAS, J. Modernizace řízení frézky FNG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Popis aktualního stavu. Ukázka elektrické části. Ukázka a nacenění komponent. Návrh řízení pro frézku. Vizualizace displaye, ukázka a popis. Otázky oponenta: 1. otázka: Zodpovězeno. 2. otázka: Zodpovězeno. 3. otázka: Zodpovězeno. Dotazy k práci: Jak je to s chlazením motoru vřetena? Odpovězeno. Jak se chlazení zapojuje? Částečně odpovězeno. Nesouhlas na odpověď na ot. oponenta č. 3. Pojednání a doplnění. Co způsobuje olej, když se dostane na kabel, cívku atd.? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO