Intraaortální balonková kontrapulzace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá intraaortální balonkovou kontrapulzací, která slouží jako podpůrná metoda pro činnost selhávajícího srdce. V první části práce je popsán princip metody, její efekt a základní indikace a kontraindikace jejího použití. V druhé části práce je navržená metoda zrealizována v grafickém prostředí LabVIEW. Výstupem programu jsou detekované konce T vln pro inflaci balonku a R vlny pro jeho deflaci.
The thesis is concerned with intraaortic balloon counterpulsation, which serves as a supporting method for the operation of failing heart. In the teoretical part is described principle of this method, its effects and the basic indications and contraindications of using. In the practical part of this work is proposed method for detecting triggering points realized in graphical program LabVIEW. The program outputs are detected ends of T wave for balloon inflation and R wave for its deflation.
Description
Citation
ŽBÁNKOVÁ, A. Intraaortální balonková kontrapulzace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena s přehledem. Do diskuze se zapojili MUDr. Jurajda, Prof. Jan a Ing. Vítek. Studentka zodpověděla otázky komise. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO