MANIPULACE S KAPALINOU S VYUŽITÍM PLATFORMY ABB YUMI – PIPETOVÁNÍ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je vytvorenie riadiaceho programu pre kolaboratívneho robota IRB 14000, ktorého úlohou je presné dávkovanie kvapaliny pomocou pipety. V úvode práce je predstavené odvetvie kolaboratívnej robotiky, nasledované popisom, vývojom a produktmi spoločnosti ABB. Po predstavení modelu použitého robota je pozornosť venovaná problematike manipulácie s kvapalinou, ktorej súčasťou je výber vhodnej pipety. Robotom vykonávaná aplikácia a jej tvorba tvorí zvyšok práce, súčasťou ktorej je okrem pôvodnej úlohy pipetovania rozšírenie vo forme samostatnej úlohy. Za cieľ tejto úlohy bola pre účely prezentácie použitého robota zvolená príprava miešaného nápoja. Nasledujúca posledná časť popisuje priebeh testovania oboch úloh na reálnom prototype robota, čoho produktom je video, ktoré je súčasťou prílohy.
The aim of this bachelor thesis is to create a control program for the collaborative robot IRB 14000, whose task is the accurate dosing of liquid using a pipette. The introduction introduces the collaborative robotics industry, followed by a description, development and ABB products. After the introduction of the model of the used robot, attention is paid to the issue of liquid handling, which includes the selection of a suitable pipette. The application performed by the robot and its creation forms the rest of the work, which includes, in addition to the original pipetting task, an extension in the form of a separate task. The aim of this task was to prepare a mixed drink for the purpose of presenting the used robot. The following last part describes the process of testing both tasks on a real prototype robot, the product of which is a video, which is part of the appendix.
Description
Citation
SMOLINSKÝ, M. MANIPULACE S KAPALINOU S VYUŽITÍM PLATFORMY ABB YUMI – PIPETOVÁNÍ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obeznámil komisi s obsahem a hlavními výsledky své BP. Vedoucí práce shrnul přínosy práce. Rovněž oponent práci velice pozitivně ohodnotil. Následně student reagoval na dotazy oponenta BP a členů komise. Další dotazy komise: Ing. Kůdela: Zvládnul by robot zamíchat šejkrem (váha je vyšší) doc. Matoušek: Rozdělení robotů (vysvětlit co to vlastně je kolaborativní robot, čeho se přesně ta kolaborace týká) dr. Kuba: Pozice zkumavek
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO