Návrh ohříváku spalovacího vzduchu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem ohříváku spalovacího vzduchu pro kotel na biomasu s obsahem vody nad 60 %. V první části práce je popsána biomasa a její využití v energetice. Dále je spočtena stechiometrie spalování, přestup tepla ve výměníku, konstrukční rozměry a tlakové ztráty vzduchu. V poslední kapitole je popsán způsob regulace ohřevu vzduchu.
This diploma thesis is dedicated to the design of a combustion air heater for a biomass boiler with a water content of over 60%. The first part of the thesis describes biomass and its use in energetics. Furthermore, the stoichiometry of combustion, heat transfer in the exchanger, design of dimensions and air pressure losses are calculated. The last chapter describes the method of air heating regulation.
Description
Citation
KAREŠ, M. Návrh ohříváku spalovacího vzduchu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Alojz Boko (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Nakreslit běžný dvoutahový kotel. Jaké jsou teploty v různých místech v daném kotli? Daly by se roštnice chladit jiným způsobem než vzduchem? V jaké podobě je pálena v daném kotli biomasa? Mohlo by být uvažováno čištění ploch výměníku? Otázky byly uspokojivě zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO