Osobní údaje a anonymizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje především na problematiku osobních údajů společně s jejich anonymizací. Teoretická část specifikuje platné české a evropské legislativní dokumenty, přibližuje podmínky anonymizace. V neposlední řadě představuje různé anonymizační techniky (pseudonymizace, anonymizace), kterými lze vytvořit anonymizovaná data. Praktický výstup práce tvoří naprogramovaný anonymizátor, který je schopen na konkrétní datové sadě naplnit požadavky vycházející z práva evropského, a naplnit tedy i podmínky, kdy data již nejsou brána jako osobní údaje.
The Bachelor thesis focuses mainly on the issue of personal data and their anonymisation. The theoretical part specifies valid Czech and European legislative documents and also introduces the issue of anonymisation. It presents also various anonymisation methods (Pseudonymisation, Anonymisation) which can be used to create anonymized data. The practical part of this thesis is a program which is able to fulfill the requirements based on European law on a specific dataset. Outgoing „personal" data from the attached program are no longer taken as personal data.
Description
Citation
KAJÁNKOVÁ, P. Osobní údaje a anonymizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) JUDr. MgA. Jakub Míšek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Eva Holasová (člen) Ing. Radovan Juráň (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Autorka zmiňuje v textu „právo být zapomenut“. Nechť jej více přiblíží (v textu se zaměřila jen na některé aspekty), a to zejména v souvislosti s relevantní rozhodovací praxí Soudního dvora Evropské unie, na které současná právní úprava částečně navazuje. Otázky komise: Jaké další aspekty se posuzují při mazání údajů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO