Rozhraní pro detektor optických pulsů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem, realizací a testováním rozhraní pro detektor optických pulsů. Rozhraní se skládá z fotodetektoru, předzesilovače a regulovatelného zdroje. Napájecí zdroj pro lavinovou fotodiodu zahrnuje experimentální funkci pro automatické nastavení napětí pomocí měření zisku. Fotodetektor je doplněn širokopásmovým zesilovačem se ziskem 19dB.
This bachelor thesis deals with the design, realization, and testing of the interface for the optical pulses detector. The interface consists of 3 parts – the photodetector, the preamplifier, the adjustable source. Supply source for avalanche photodiode includes experimental function for voltage automatic setting with the help of gain measurement. Photodetector is complemented by a wideband amplifier with gain 19dB.
Description
Citation
DUŠEK, F. Rozhraní pro detektor optických pulsů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: Student popisuje typ APD. Student uvádí proč nebylo možné otestovat reg. zdroj. Ph.D. Motl: dotazuje se na funkci diod v zapojení: student odpovídá. prof. Prokeš se dotazoval na funkci buzení LED diody, student odpovídá
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO