Radiový DAB přijímač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na návrh a konstrukci softwarově definovaného rádia, které umí přehrávat standard DAB+. Zpracování signálu zachyceného pomocí antény zajišťuje USB přijímač RTL-SDR BLOG s 8 – bitovým A/D převodníkem RTL2832U a platforma Raspberry Pi 3 (Model B). Práce je také zaměřena na návrh a realizaci ovládacích prvků k aplikaci pro jednoduché přepínání stanic pomocí tlačítek na ovládacím panelu. Pro zobrazení právě přehrávané stanice slouží připojený LCD display.
This work is focused on design and construction of software defined radio that can play DAB+ standard. The received signal is processed by USB receiver RTL-SDR BLOF with 8 bits resolution A/D convertor RTL2832U and small single-board computer Raspberry Pi 3 (Model B). The work deals also with design and realization of control panel by which the radio is controlled. The LCD display is connected to Raspberry Pi and used for the screen information about currently playing radio program.
Description
Citation
PIŠŤÁK, O. Radiový DAB přijímač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Cupal (člen) doc. Ing. Petr Drexler, Ph.D. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: Ph.D. Motl: dotaz, zda blízky televizní vysílač ovlivní příjem DAB rádia: probíhá diskuze se studentem, student navrhuje, použití filtrů, otázka na vyšší citlivost: student navrhuje nízkošumový zesilovač doc. Drexler: dotaz na vlastní realizaci SDR části: student v rámci BP neuvažoval vlastní realizaci SDR, bylo by časově náročné
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO