Regulace vzduchotechniky v bateriové stanici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá regulací vzduchotechniky v bateriové stanici pro trakční vedení. Je popsán návrh této regulace a následně jeho implementace do řídicího kódu pro PLC od firmy B&R.
The bachelor’s thesis is focused to control of air conditioning in buffer station for traction line. This regulation is described and implemented as a firmware for B&R PLC’s.
Description
Citation
KOČKA, J. Regulace vzduchotechniky v bateriové stanici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Čala, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Otázku oponenta "Uveďte, čím konkrétně se soustava bateriové stanice stává časově proměnnou soustavou (str.13)?" student zodpověděl s výhradami. Otázku oponenta "Výpis kódu na str.42 obsahuje hysterezi, která není zahrnuta ani v původní rovnici, ani v doprovodném textu. K čemu tato hystereze slouží a proč je zde potřeba?" student zodpověděl s výhradami. Otázku oponenta "Jaká vzorkovací perioda byla použita pro pokusnou implementaci PSD, že byla regulace posouzena jako nevyhovující? Uveďte postup volby vzorkovací periody s ohledem na přibližnou časovou konstantu soustavy." student zodpověděl s výhradami. Otázku oponenta "Nejmenší kvantizační krok pro měření teploty akumulátoru v grafu v příloze A je 1°C zatímco u venkovní a vnitřní teploty je krok mnohem jemnější. Čím je to způsobeno? Nejsou snad připojeny ke stejné měřicí kartě?" student zodpověděl bez výhrad. Doplňující otázka se týkala chyby v práci, student chybu přiznal. Student neobhájil bakalářskou práci z důvodu nesplnění všech bodů zadání a nedostatečného stavu textové části.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO