Prototyp vstřikovacího lisu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje návrhu prototypu vstřikovacího lisu pro firmu Elzaco s.r.o. V práci je rozebrán vstřikovací lis na jednotlivé komponenty a je popsána jejich funkčnost a jejich důležité parametry. Na základě rozboru a stanovení kritických parametrů lisu je vytvořen detailní model vstřikovacího lisu. Dále jsou stanoveny požadavky na elektrické komponenty jako jsou motory, napájecí zdroje, topná tělesa, snímače teplot, řídící elektronika. Taktéž je rozebrán způsob řízení takového stroje.
This work deals with the design of a prototype injection molding machine for the company Elzaco s.r.o. The work includes theoretical analysis which breaks down injection molding machine into individual components and describes their functionality and their important parameters. Based on the analysis and determination of critical parameters of the injection molding machine, a detailed model of the injection molding machine is created. There are also requirements for electrical components such as motors, power supplies, heaters, temperature sensors, control electronics. The method of controlling such a machine is also discussed.
Description
Citation
CIKRYT, A. Prototyp vstřikovacího lisu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na všechny dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO