Integrace řídicího systému Loxone do elektroinstalace FV elektrárny rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá integrací fotovoltaické elektrárny do elektroinstalace inteligentního rodinného domu. V práci jsou základně vysvětleny hlavní rozdíly zapojení elektroinstalací FV panelů v rodinných domech. Jsou zmíněny základní komponenty FV elektrárny a jejich funkcionality. Stěžejními prvky této práce je řídící jednotka FV elektrárny značky Victron komunikující s miniserverem značky Loxone. Pro řízení komunikace jednotlivých komponentů využívá zapojení řídícího systému Loxone, s komponenty firem Loxone a Victron. Hlavním komunikačním rozhraním je komunikační protokol Modbus.
The bachelor´s thesis deals with the integration of a photovoltaic power plant into the electrical installation of an intelligent family house. The thesis basically explains the main differences in the connection of electrical installations of PV panels in houses. The basic components of a PV power plant and their functionality are mentioned. The main elements of this work are the control unit of the Victron PV power plant communicating with the Loxone miniserver. It uses the connection of the Loxone control system, with components from Loxone and Victron, to control the communication of individual components. The main communication interface is the Modbus communication protocol.
Description
Citation
BAČŮVKA, P. Integrace řídicího systému Loxone do elektroinstalace FV elektrárny rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy oponenta, dále na dotazy týkající se principů ethernetové sítě, fungování CRC. Vysvětloval, zda měl problémy s časováním a odezvou serveru, co je PWM, a k čemu ji plánoval využít v rámci práce. Upřesnil, v jakém režimu byla instalována předmětná FVE.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO