Umělá inteligence na platrofmě nVIDIA Jetson

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření, naučení a implementace umělé neuronové sítě ve vestavném zařízení NVIDIA Jetson Nano. V první části práce je popsán současný stav implementace umělé inteligence ve vestavných zařízeních. Následující část popisuje nástroje pro vývoj umělých neuronových sítí a možnosti jejich implementace v zařízení. Tyto nástroje jsou dále v práci použity pro vytvoření a natrénování umělé neuronové sítě, která má za cíl detekovat poruchu v předzpracovaných datech z měření na synchronním elektromotoru. Nakonec je popsán způsob provedené optimalizace natrénované neuronové sítě. Dosažené výsledky jsou shrnuty v závěru práce.
The aim of this bachelor thesis is to design, train and implement an artificial neural network in an NVIDIA Jetson Nano embedded device. The first part of the thesis describes the current state of the art of implementing artificial intelligence in embedded devices. The following section describes the tools for developing artificial neural networks and the possibilities of implementing them in a Jetson Nano device. These tools are further used in the thesis to create and train an artificial neural network to detect a fault in preprocessed measurement data on a synchronous electric motor. Finally, the optimization of the trained neural network is described. The achieved results are summarized in the conclusion of the paper.
Description
Citation
BATELKA, L. Umělá inteligence na platrofmě nVIDIA Jetson [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO